Як стати харизматичним лідером

20.01.2013 18:20

1. Робіть так, щоб ваші співрозмовники відчували себе найрозумнішими, привабливими і цікавими людьми

2. Поводьтеся так, щоб люди під час розмови відчували, що ви не думаєте ні про що інше:

  • Знижуйте інтонацію до кінця речення.
  • Кивайте.
  • Робіть двухсекундную паузу, перш ніж відповісти на репліку.

3. Думайте про приємне, щоб щиро посміхатися

Мозок деколи не помічає різниці між реальністю і фантазіями, тому коли ви думаєте про щось приємне, ви реагуєте на це позитивно, а ваша посмішка виглядає щирою. Люди «читають» по обличчю всього за 17 мілісекунд, так що будь найменший прояв негативу буде легко помічено. Нещиру посмішку люди відчувають підсвідомо.

4. Коли ви вітаєте когось, встаньте з крісла, щоб опинитися з ним приблизно одного зросту, а потискуючи руку, вийміть свою іншу руку з кишені

5. Будьте відмінним слухачем: робіть паузи і ставте питання

Джон Кеннеді був чудовим слухачем. Його співрозмовники вважали, що він «з ними» цілком і повністю. Зазвичай коли ми слухаємо, ми чекаємо закінчення репліки співрозмовника, щоб заговорити самим. Щоб показати, що ви уважно слухаєте, задавайте питання. Якщо насправді вам нецікаво, про що вам розповідають, приховати це буде вкрай непросто.

6. Ретельно вибирайте місце за столом

Вибір місця може сильно вплинути на результат переговорів. Коли люди сидять один навпроти одного, а стіл як би розділяє їх, вони частіше сперечаються, говорять уривчасто, використовують короткі пропозиції. Якщо ви спочатку хочете уникнути конфронтації, сідайте поруч зі співрозмовником або під прямим кутом до нього.

7. Зберігайте людяність

Щоб стати лідером, не обов'язково володіти фізичною силою. Потрібно демонструвати сильні сторони особистості - інтелект, як Білл Гейтс, чи доброту, як Далай-лама. Коли ви досягнете деякого рівня влади, ваша харизма виросте, але не можна забувати про людяність - інакше ви ризикуєте уславитися диктатором.

8. Переможте «синдром самозванця»

У 1978 вчені університету штату Джорджія з'ясували, що від так званого «синдрому самозванця» страждають приблизно 70% людей. Він породжує невпевненість у собі - ви ніби чекаєте, що вас викриють. Це вкрай негативно впливає на харизму.

9. Заздалегідь готуйтеся до великих подій

Ви ніколи не пробіжите марафон без тренування і не вимовите мова, попередньо не репетируючи. Також ви не зможете відчути себе сильним і впевненим у собі за помахом чарівної палички. Потрібно проводити «підготовчу» роботу.

Якщо біг вас розслабляє, знайдіть час, щоб побігати. Або просто послухайте гарну музику перед важливою зустріччю. Переконайтеся, що в плейлисті є пісні, які вам подобаються і додають упевненості.